За мен 4

За мен

Здравейте,

казвам се Емил Александров Георгиев, по професия съм адвокат, представител по индустриална собственост и университетски преподавател.

Завърших Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК или „Класическата“), а след това юридическия факултет на Виенския университет. По-късно специализирах и право на интелектуалната собственост в Queen Marry College, University of London.

Живях 18 години в Австрия, където завърших право и след това започнах да работя на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото.

От 2011 г. върша това в собствената си кантора.

Преподавам интелектуална собственост и нелоялна конкуренция в УНСС, институт по интелектуална собственост и технологичен трансфер.

Защитавам правото на свободно изразяване в информационното общество, както и достъпването и споделянето на информация онлайн.

Участвах в изборите за Народно събрание през март 2017 г. и за Европейски парламент на 26-ти май 2019 г.

Активист съм за гражданска, обществена и политическа промяна чрез истинска, дълбочинна и обхватна реформа в правосъдието.

Член съм на Инициатива „Правосъдие за всеки“ (ИПВ), на „Обединението на свободните адвокати“ (ОСА), както и на сдружение „Либерални идеи за България и Европа“ (ЛИБЕ).

Не членувам в партия.

За връзка с мен използвайте някой от бутоните, водещи до мои профили в социални мрежи (Фейсбук, Туитър) или ми пишете на emil at emilageorgiev dot eu.

Използваната снимка е любезно предоставена от Тихомира Методиева – Тихич.